Arduino Uno protector

15-08-2023
Een must-have uitbreiding voor je Arduino Uno.

Deze handige Arduino Uno protector ziet er mooi uit en is functioneel dankzij de duidelijke aanduiding van de aansluitpennen en de eenvoudige sluiting (geen boutjes nodig). Twee lange sleuven maken niet alleen de GPIO-pennen goed bereikbaar maar zorgen er ook voor dat de wires die in de gaatjes worden gestoken goed vast blijven zitten doordat ze iets verticaal omhoog worden geleid.

Een aanwinst voor op de elektronicawerkbank of voor op school om mee te pronken en te laten zien welke Uno van jou is. Print hem in Galaxy Black van Prusa Research voor een extra stoere uitstraling of juist in een opvallende kleur als felroze of pimpelpaars.

Als je over een labelprinter zoals een Dymo-printer beschikt dan kun je de stickertjes met GPIO-aanduiding printen. Gebruik het labelbestand en het programma gLabels (installeer met sudo apt install glabels) om de labeltjes te printen.

Download: Uno-Protector.scad
 

Ontwerpen

Het CAD-programma Openscad is in het begin even wennen maar voor degenen die toch al gewend zijn om code te schrijven is het een goede manier om dingen te gaan ontwerpen.

Printen

Als je een ontwerp wilt printen dan kun je het downloaden, in OpenScad openen en dan er een STL-bestand van maken dat naar de slicer gestuurd kan worden.

Bekijk 35 3D-ontwerpen
 
×
×